Національна школа суддів України

Працівники апарату Верховного Суду України опановують менеджмент

26-27 травня 2016 року в місті Києві Національна школа суддів України вперше проводить підготовку керівників та заступників структурних підрозділів Верховного Суду України.

Вітальними словами семінар відкрив начальник відділу підготовки працівників апаратів судів Національної школи суддів України Віктор Лисак.

Для проведення підготовки на семінарі на тему: “Менеджмент у судах” викладачем запрошено суддю Авдіївського міського суду Донецької області Олену Панченко.

Розпочинаючи роботу семінару, викладач розповіла про роль та функції керівника, ефективне управління, лідерство. Звернула увагу учасників підготовки на роль керівника при відборі та прийомі працівника на роботу, орієнтацію та адаптацію новопризначеного працівника, стажування, наставництво. Викладач в інтерактивній формі навчала майстерності у формуванні команди і управлінні відносинами.

Семінар був насичений навчальними відеороліками та практичними завданнями відносно професійної етики працівників, навичок надання якісних судових послуг, вміння вирішувати напружені та конфліктні ситуації, шляхів попередження та вирішення конфліктів, запобігання ефекту професійного вигорання. Завдяки роботі в малих группах учасники семінару навчилися організації роботи підлеглих, управлінському контролю та мотивації персоналу.

Знання отримані на семінарі допоможуть керівникам структурних підрозділів та їх заступникам підвищити ефективність роботи підрозділів Верховного Суду України, досягти поставлених цілей, своєчасно приймати рішення, нести відповідальність за роботу підрозділу, будувати кар’єрне зростання та прагнути до саморозвитку.