Національна школа суддів України

Працівники апарату Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ підвищують свою професійну майстерність

20 листопада 2015 року в м. Києві Національною школою суддів України спільно з Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ, проведено одноденний тематичний семінар з працівниками апарату цього Суду на тему: «Європейський досвід взаємодії прес-служб із представниками ЗМІ. Ефективні механізми співпраці судів та ЗМІ. Робота прес-служби в контексті підвищення довіри суспільства до судів. Робота із поліпшення комунікації із неспеціалізованими виданнями».

Програма семінару побудована на основі пропозицій слухачів, отриманих шляхом анкетування, проведеного працівниками відділу підготовки працівників апаратів НШСУ на попередніх лекціях і охоплює досить великий спектр знань у сфері європейського досвіду взаємодії прес-служб із представниками ЗМІ. Для проведення заходу запрошена виконуючий обов’язки начальника прес-центру судової влади (на правах відділу) Державної судової адміністрації України Какауліна Ольга Вікторівна.

У ході семінару було детально розглянуто питання Європейського досвіду взаємодії прес-служб із представниками ЗМІ, ефективні механізми співпраці судів та ЗМІ. На цю ж тему пройшло і практичне обговорення роботи європейських прес-служб у порівнянні з вітчизняними.

Багато уваги приділено роботі прес-служби в контексті підвищення довіри до судів, роботі із поліпшення комунікації із неспеціалізованими виданнями.

По закінченню заходу слухачами було заповнено анкети, в яких вони мали змогу анонімно цінити якість викладання та висловити свої побажання/рекомендації щодо доцільності проведення таких тематичних семінарів.

Повний текст програми семінару розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка”.