Національна школа суддів України

Працівники Вищого господарського суду України навчаються мистецтву ділового мовлення та процесуального документування

29 січня 2016 року в місті  Києві Національна школа суддів України спільно з Вищим  господарським судом України провела підготовку працівників апарату Вищого господарського суду України на тему: “Українське ділове мовлення. Мистецтво правового письма та процесуального документування. Підготовка відповідей на звернення та запити”.

Для проведення підготовки запрошено  викладача Національної школи суддів України, доцента кафедри культури української мови Національного університету імені  Михайла Драгоманова, кандидата філологічних наук Оксану Кабиш.

Під час  виступу викладач зосередила увагу на актуальності  теми семінару щодо офіційно-ділового стилю оформлення судових документів, вибору, слів  та їхніх форм. На конкретних прикладах показала, як зробити своє мовлення точним, логічним, доречним та багатим. Навела приклади найпоширеніших помилок, які трапляються у професійному мовленні працівників апарату суду та   під час  підготовки й складання  ними відповідей на звернення, запитів, процесуальних документів, надала слушні рекомендації щодо їх усунення й недопущення в майбутньому.

Учасники підготовки мали можливість отримати відповіді на  всі свої запитання від досвідченого фахівця.

Після закінчення підготовки кожному працівнику апарату Вищого господарського суду, який її пройшов, було вручено Сертифікат Національної школи суддів України.