Національна школа суддів України

Правила гри одні для всіх

Вчора футбольна збірна Національної школи суддів України протистояла на стадії 1/4 плей-оф команді Святошинського районного суду міста Києва.  Варто було б говорити про саму гру та її результат, але є інший момент – команда суперників вирішила порушити Регламент турніру й “заграти” в матчі незаявлених гравців.

Так, у ІІ таймі матчу головний арбітр звернув увагу представників команди Суддівського Шкільного Альянсу на те, що в команді Святошинського районного суду міста Києва грають гравці, яких не внесено до протоколу матчу та не заявлено взагалі в турнірі.

Як наслідок, відповідно до статті 12 Регламенту представником команди Альянсу після закінчення матчу було висунуто офіційну вимогу пред’явити відповідні  документи (посвідчення працівника установи чи будь-який інший документ, який підтверджує особу) працівника суду, іншого органу, установи системи правосуддя. Цю вимогу окремі гравці команди Святошинського районного суду міста Києва (3 гравці, які були на полі) виконати відмовилася та полишили футбольне поле, що свідчить про неналежність останніх гравців до цієї команди.

У свою чергу, гравці Суддівського Шкільного Альянсу надали оригінали документів капітану команди суперника, які засвідчують їх право брати участь у турнірі Кубок “Феміди”. Претензій із боку суперника щодо складу гравців Суддівського Шкільного Альянсу не було.

Під час гри на полі команди Святошинського районного суду міста Києва перебували п’ять гравців, яким менше 30 років, та лише один суддя, що також є прямим порушенням статті 11 Регламенту. Це підтвердив арбітр матчу, призначивши восьмиметровий штрафний удар у ворота команди. Після цього ситуація зі складом команди не змінилася й залишок матчу вони продовжили догравати тим же складом.

У заявці команди Святошинського районного суду міста Києва на матчі була присутня офіційно заявлена представниця суду, але вона не зіграла жодної хвилини гри. Мабуть, в “оновленому” складі команди їй не знайшлося місця.

Зрештою, команда Суддівського Шкільного Альянсу подала офіційний Протест до Організаційного комітету турніру та відповідно до статті 14 Регламенту вимагає зарахувати команді Святошинського районного суду міста Києва технічну поразку 0:3, адже вигравати теж потрібно гідно та в межах правил.

Як підсумок, пропонуємо інформацію для роздумів – на фото склад гравців команди Святошинського районного суду міста Києва у двох офіційних матчах турніру Кубка “Феміди”. Заявка команди не стала більшою, а от обличчя гравців суттєво оновилися.  

Текст Протесту за посиланням