Національна школа суддів України

Право на інформацію

7 грудня 2021 року Національна школа суддів України провела тренінг для суддів окружних та апеляційних адміністративних судів.

Відкриваючи тренінг, директорка Львівського регіонального відділення Оксана Польна поділилася думками щодо актуальності запропонованої до обговорення  теми, підкреслила значення інформації в сучасному світі та наголосила на значенні систем захисту інформації від неправомірного використання чи поширення. Очільниця регіонального відділення подякувала заступнику начальника відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування Олександрові Іщенку за ініціювання проведення тренінгу та співорганізацію заходу.

Захід провели  суддя Київського окружного адміністративного суду Олена Терлецька, експертка проєкту “Європейський Союз та Рада Європи працюють разом для підтримки свободи медіа в Україні” Тетяна Олексіюк, Олександр Іщенко та провідний науковий співробітник відділу “Тестологічний центр” Катерина Слюсарева

Під час тренінгу судді розглянули стандарти, за якими інформація належить до інформації з обмеженим доступом, проаналізували судову практику у справах про доступ до інформації та зосередили свою увагу на питаннях судового розгляду справ цієї категорії.

Слухачі обговорили види інформації з обмеженим доступом –  конфіденційну, службову і таємну та подискутували про категорізацію інформації, що не підлягає обмеженню в доступі.

Програму тренінгу було наповнено як теоретичним матеріалом, так і  практичними завданнями, що передбачали зворотний зв’язок.