Національна школа суддів України

Право на справедливий суд

17 липня 2015 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України спільно з Апеляційним судом Одеської області за підтримки Верховного Суду України проводить періодичне навчання суддів місцевих загальних судів Одеської області та Апеляційного суду Одеської області з метою підвищення рівня кваліфікації на семінарі на тему: “Застосування статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини при здійсненні правосуддя”.

Вітальними словами семінар відкрили голова Апеляційного суду Одеської області Григорій Колесніков, начальник відділу науково-методичного забезпечення підготовки суддівського корпусу Національної школи суддів України, кандидат юридичних наук Тетяна Фулей, секретар судової палати з розгляду цивільних справ Апеляційного суду Одеської області, кандидат юридичних наук  Андрій Дрішлюк та суддя Апеляційного суду Одеської області у відставці, секретар голови суду Антоніна Фадєєнко.

Семінар розпочато демонстрацією фільму “Про Європейський суд з прав людини”, після чого буде проведено тестування та обговорення фільму. Під час семінару Тетяна Фулей зосередить увагу суддів на цивільних та кримінальних аспектах розгляду статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та продемонструє учасникам пошук інформації щодо Рішень та Ухвал Європейського суду з прав людини на ресурсах HUDOC, HELP, сайт Міністерства юстиції України, сайт Національної школи суддів України та інші. У свою чергу Антоніна Фадєєнко проаналізує некоректне застосування Конвенції і практики Європейського суду з прав людини та розповість про позитивну практику виконання рішень Європейського суду з прав людини.

Повний текст програми періодичного навчання розміщено на веб–сайті Національної школи суддів України в розділі "Підготовка".

Після закінчення семінару кожному судді, який брав у ньому участь, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.