Національна школа суддів України

Правові аспекти організації та ведення військового обліку

23 червня 2021 року Національна школа суддів України провела онлайн– підготовку та підвищення рівня кваліфікації працівників апаратів місцевих та апеляційних судів на семінарі “Ведення військового обліку призовників та військовозобов’язаних у судах”.

Під час відкриття онлайнового семінару директор Дніпровського регіонального відділення Олександр Мартиненко та його заступниця Алла Баштанник познайомили учасників та учасниць з викладачами й тематикою семінару, звернули увагу на актуальність вивчення вимог законодавчих і нормативно–правових актів з організації та ведення військового обліку.

Для його проведення, надання корисної інформації та обміну досвідом роботи із трьох обласних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки було запрошено Андрія Гуренка,  Дениса Богданова, Мар’яну Паламарчук, Андрія Кривошею,  а модератором був Сергій Коробейніков – старший офіцер військової частини А1314.

У ході онлайнового заняття слухачі та слухачки розглянули правові аспекти організації та ведення військового обліку на підприємстві (установі); ознайомились зі змінами законодавства щодо відповідальності за порушення військового обліку та законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію; отримали практичні поради щодо порядку звіряння облікових даних особових карток призовників і військовозобов’язаних з відділами військового обліку, тощо.

Було проведено обговорення з викладачами актуальних питань (у чаті) та модеровані дискусії щодо виконання заходів ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних в системі правосуддя.