Національна школа суддів України

Правові засади діяльності судових розпорядників

7–9 грудня 2020 року Національна школа суддів України проводить в онлайн режимі підвищення рівня кваліфікації судових розпорядників місцевих (окружних), апеляційних судів та Вищого антикорупційного суду.

Начальник відділу підготовки працівників апаратів судів Віктор Лисак відкрив захід, привітав учасників підготовки, ознайомив з порядком проходження онлайн навчання та питаннями, що включені до програми підвищення рівня кваліфікації.

Розпочнеться навчання з інтерактивного заняття щодо правових засад діяльності судових розпорядників згідно норм КПК  та ЦПК України, їх повноважень та функцій, яке проведе суддя Дубенського міськрайонного суду Рівненської області Олександра Жуковська.

Про діяльність суду в умовах надзвичайних ситуацій, алгоритм дій судових розпорядників під час кризових ситуацій, правила та обмеження у роботі в умовах карантину, а також професійну етику працівників апарату суду розповість суддя Авдіївського міського суду Донецької області Олена Панченко. Окрему увагу буде приділено особливостям спілкування судових розпорядників з вразливими групами відвідувачів суду, зокрема з особами, які мають інвалідність.

Психолог відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України Анжеліка Фарафонова обговорить з учасниками підготовки психологічні особливості комунікативної компетенції, надасть практичні рекомендації щодо використання у роботі техніки безконфліктного спілкування, грамотного та ефективного керування конфліктами.

Надзвичайно цікавою та пізнавальною буде доповідь судді Одеського окружного адміністративного суду, кандидатки юридичних наук Елли Катаєвої щодо міжнародних стандартів безпеки в судових засіданнях та передового досвіду у цій сфері окремих європейських країн.

З новою редакцією Українського правопису, змінами та доповненнями до нього слухачів ознайомить головний науковий співробітник відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України, кандидат філологічних наук, доцент Оксана Кабиш.

Начальник  управління інформаційного забезпечення секретаріату Вищої ради правосуддя Оксана Лисенко опрацює зі слухачами порядок та правила взаємодії служби судових розпорядників з громадянами, учасниками судових засідань, представниками засобів масової інформації, громадськими активістами.

Під час навчання слухачі матимуть можливість удосконалити свої знання та практичні навички необхідні для професійного виконання своїх посадових обов’язків. Учасники зможуть обмінятися досвідом, отримати відповіді на актуальні питання та корисні практичні поради від викладачів. За результатами проходження підготовки слухачі отримають сертифікати про підвищення кваліфікації.