Національна школа суддів України

Правовий захист діяльності журналістів

19 листопада 2019 року Національна школа суддів України провела друге  засідання робочої групи з розробники курсу (тренінгу) для суддів “Кримінально-правовий захист професійної діяльності журналістів”.

Відкриваючи засідання, проректор Національної школи суддів Наталія Шукліна привітала учасників та подякувала керівнику проекту “Європейський Союз та Рада Європи працюють разом для підтримки свободи медіа в Україні” Галині Смірновій за плідну співпрацю.

Проректор поінформувала робочу групу про те, що Верховна Рада України не залишилася осторонь проблем, які виникають у професійній діяльності журналістів. Так, на Парламентських слуханнях, які пройшли 6 листопада 2019 року, було визначено основні перепони в професійній діяльності журналістів. Одним із шляхів їх вирішення є покращення правозастосовної практики, в тому числі через суддівську освіту. Наталія Шукліна зазначила, що розроблюваний тренінг з питань кримінально-правового захисту професійної діяльності журналістів, стане внеском Національної школи суддів України у підвищення якості судової практики при розгляді “журналістських” справ.

Члени обговорили напрацьовані матеріали навчального курсу (міні-лекції, презентації, практичні завдання, відеоматеріали) та спланували подальші кроки щодо розробки вказаного навчального курсу.