Національна школа суддів України

Правозастосування господарського процесуального законодавства

18 листопада 2021 року Національна школа суддів України для суддів місцевих господарських судів провела тренінг “Актуальні питання застосування господарського процесуального законодавства”.

Відкрили дистанційний тренінг викладачка–координаторка відділу підготовки викладачів (тренерів) Юлія Блінова та суддя Олена Малєєва які зазначили, що метою заняття є поглиблення рівня знань і практичних навичок, необхідних для ефективного здійснення господарського судочинства. Олена Малєєва після представлення аудиторії викладачів, з’ясувала очікування суддів від тренінгу. Активну участь у проведенні тренінгу взяв викладач, суддя Володимир Гевко.

У презентаціях тренери розкрили питання розмежування компетенції господарських, адміністративних та загальних судів, залучили суддів до обговорення актуальних питань, що виникають під час провадження у суді першої інстанції. Доповідачі акцентували увагу суддів на виконанні судових рішень у господарських справах і здійсненні судового контролю,  розгляді провадження у справах за участю іноземних осіб.

Онлайн–тренінг насичений був практичними завданнями, виконанням інтерактивних завдань та опрацюванням відповідей під час експрес–опитування. Судді обмінялися думками та отримали вичерпні, фахові відповіді від викладачів.