Національна школа суддів України

Прес-секретар – ключовий гравець взаємодії суду та ЗМІ

Прес-секретар – ключовий гравець взаємодії суду та ЗМІ

 

4-6 лютого 2015 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення вперше проводить підготовку спеціалістів із забезпечення зв’язків зі ЗМІ (прес-секретарів) місцевих та апеляційних судів.

Вітальними словами підготовку відкрив директор регіонального відділення  Володимир Іртєгов.

Для проведення підготовки викладачами запрошено суддю, секретаря судової палати в цивільних справах Апеляційного суду Одеської області  Андрія Дрішлюка, спікера начальника ГУ МВС України в Одеській області Аллу Марченко,  завідувача відділення зв’язків із громадськістю Одеського державного університету внутрішніх справ Олега Сидоренка, старшого викладача факультету журналістики, реклами та видавницької справи Одеського Національного університету ім. Мечнікова І. І. Ганну Сіроткіну,  заступника керівника апарату Овідіопольського районного суду Одеської області Ірину Паламарчук, заступника начальника відділу судової статистики, узагальнення судової практики, інформаційного забезпечення та кодифікаційно-довідкової роботи Апеляційного суду Одеської області Вікторію Холод, асистента кафедри теорії та права Національного університету ”Одеська юридична академія”  Юлію Хижняк.

Актуальною для прес-секретарів буде лекція Ганни Сіроткіної на тему: “Взаємодія судів із громадськістю. Принципи взаємодії суду та ЗМІ. Порядок налагодження співпраці зі ЗМІ. Обов’язки прес-секретаря щодо забезпечення відкритості суду. Основні напрямки діяльності прес-секретарів. Уміння та навички необхідні для забезпечення комунікаційних зв’язків суду з громадськістю”.

Юлія Хижняк  ознайомить слухачів з основами ораторської майстерності та підготовкою публічних виступів. Також корисним для прес-секретарів буде матеріал Олега Сидоренка про стратегічну, ефективну та кризову комунікації.

Паламарчук Ірина зосередить увагу на міжнародно-правових стандартах відкритості правосуддя та розповість про особливості підготовки медіа-карт, розробку комунікаційних стратегій та плану дій суду.

Повний текст програми підготовки розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка”.

Після закінчення підготовки кожному слухачу, який її пройде, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.