Національна школа суддів України

Презентація нового проєкту програми MATRA

16 липня 2021 року ректор Микола Оніщук узяв участь в онлайн–засіданні з нагоди відкриття нового проєкту програми MATRA “Судова влада і суспільство в Україні” (далі – Проєкт), метою якого є зміцнення взаємовідносин між судовою владою та суспільством і посилення верховенства права шляхом сприяння більш дієвому відправленню правосуддя й підвищення ефективності роботи частини судів міст Києва, Вінниці та Київської області.

Відкрили онлайнове засідання директор Проєкту, Міжнародний центр правового співробітництва Ліно Брозіус та Посол Королівства Нідерланди в Україні Йеннес де Мол. Презентувала та розповіла про ключові цілі Проєкту вже його очільниця, заступниця голови окружного суду Амстердама з питань міжнародного співробітництва та верховенства права Естер де Рой.

Ректор Микола Оніщук, наголошуючи на плідній співпраці з Проєктом, зазначив, що Національна школа суддів України повністю підтримує ініціативу запуску нового проєкту програми MATRA та вважає її надзвичайно корисною, зокрема, з точки зору двох аспектів – удосконалення судочинства в частині доступу громадян до правосуддя (правил, процедур) і прямого обміну досвідом між українськими і нідерландськими суддями щодо актуальних питань відправлення правосуддя.

Микола Оніщук подякував уряду Нідерландів і команді програми MATRA за ініціативу запуску цього Проєкту, запевнивши, що Національна школа суддів України та її колектив активно сприятимуть реалізації визначених у ньому цілей і завдань.

Участь у відкритті нового Проєкту взяли голови судів–учасників проєкту та партнерів, які підтримують його реалізацію, зокрема, Вищої ради правосуддя, Національної школи суддів України, Ради суддів України та Всеукраїнської асоціації адміністративних суддів, команда Проєкту, а також представники міжнародних організацій–донорів й інших проєктів програми MATRA в Україні. Було наголошено на важливості та актуальності зазначеного проєкту, а також досвіді роботи над його розробкою та своїх ролях у його подальшій реалізації.