Національна школа суддів України

Презентація онлайн курсу з міжнародних трудових норм

15 жовтня 2020 року в місті Києві проректор Володимир Мазурок та очільниця відділу Тетяна Фулей узяли участь в онлайн зустрічі з представниками Міжнародної організації праці (МОП) та Міжнародного навчального центру МОП, у рамках якої було презентовано онлайн курс “Неперервна юридична освіта у галузі міжнародних трудових норм” та обговорено пропозиції для продовження співпраці для розробки курсу для українських суддів.

Під час зустрічі міжнародні експерти МОП – старша спеціалістка з питань соціального діалогу та трудового права, Бюро Міжнародної організації праці для країн Центральної та Східної Європи (Будапешт) Крістіна Міхес, програмний офіцер, Міжнародний навчальний центр МОП (Турин), Маура Мірагліо та член Комітету експертів МОП із застосування конвенцій і рекомендацій, доктор юридичних наук Рашід Філалі – презентували онлайн курс щодо освіти в галузі міжнародних трудових норм.

У фокусі уваги учасників і учасниць зустрічі було обговорення питань щодо розроблення спеціалізованого курсу для суддів з питань міжнародних трудових норм. Зокрема, було запропоновано, щоб програма такого курсу складалася з декількох модулів, присвячених ознайомленню з міжнародними трудовими нормами, застосуванню їх, а також напрацювань контрольних органів МОП у судовій практиці.

Перший модуль є стандартизованим, а розробка двох інших модулів потребує спільних зусиль експертів Національної школи суддів України та Міжнародної організації праці для врахування особливостей інтеграції міжнародного трудового права та використання міжнародних трудових норм у судовій практиці на національному рівні.

Сторони визначили подальші кроки співробітництва, домовилися про надання відповідної експертної підтримки в окреслених питаннях, а також обмінялися думками і пропозиціями щодо продовження співпраці при розробці курсу для суддів із питань міжнародних трудових норм.

Найближчим часом українські судді зможуть пройти онлай курси, розроблені експертами Міжнародної організації праці та Міжнародного навчального центру цієї організації.