Національна школа суддів України

Принципи функціонування мережі Інтернет

7 червня 2021 року Національна школа суддів України розпочала тижневу онлайн–підготовку спеціалістів із забезпечення зв’язків зі ЗМІ (прессекретарів) місцевих та апеляційних судів.

Відкрила онлайнові заняття заступниця директора Алла Баштанник, яка представила викладачів, розповіла про регламент занять, а також звернула увагу на важливість об’єктивного й неупередженого висвітлення діяльності суду, можливості обговорення питань роботи прессекретарів відповідно до стандартизованої програми підготовки.

Суддя, кандидатка юридичних наук Оксана Ярешко розпочала презентацію з європейської системи захисту прав людини й застосування положень Конвенції в національній судовій практиці. 

Професор кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, докторка юридичних наук Ганна Блінова доповість про відповідальність за порушення антикорупційного законодавства. 

Головний редактор журналу “Держслужбовець” Андрій Мацокін висвітлить питання щодо порядку проходження державної служби в судах і дотримання правил внутрішнього трудового розпорядку працівниками апарату суду.

Про підготовку та написання пресрелізу, пресанонсу, буклетів, а також про організацію та проведення пресконференцій та інших комунікативних заходів в суді розповість Алла Бахметьєва, кандидатка наук із соціальних комунікацій, керівниця інформаційно–аналітичного агентства “Уні–прес”.

Суддя Михайло Зімін ознайомить із принципами функціонування мережі Інтернет та акцентує увагу на дотриманні правил безпеки працівниками апарату суду в мережі Інтернет.

Правила висвітлення діяльності судів у соціальних мережах обговорить суддя Лілія Дараган, яка зупиниться на стандартах інформаційної діяльності судів у мережі Інтернет і розкриє гендерні аспекти в організації роботи суду.

Начальник відділу супроводу онлайн–сервісів Департаменту централізованого адміністрування мереж та системного супроводу ДП “Інформаційні судові системи” Вадим Коваль розгляне питання технічного супроводу роботи вебсайту суду й роботу з програмою “Електронний суд”.

Корисною для використання в роботі буде презентація  головної спеціалістки відділу комунікаційної діяльності (прес–офісу) Вищої ради правосуддя Ірини Тартачник про забезпечення підвищення рівня довіри громадськості до суду.

Разом із суддею Ганною Майною слухачі та слухачки опанують вимоги до оформлювання документів відповідно до ДСТУ 4163-2003.

Кандидатка психологічних наук Аліна Бунас розповість про особливості спілкування працівників апарату суду з особами, які мають інвалідність; надасть практичні рекомендації щодо профілактики професійного та емоційного вигорання й зупиниться на методиках оптимізації робочого часу.

Головний спеціалістка територіального управління Державної судової адміністрації України в Дніпропетровській області Олександра Ганькова зверне увагу на виконання Правил поведінки працівника суду в новій редакції, затверджених рішенням Ради суддів України від 24 грудня 2020 року № 72.

Начальник департаменту організації безпеки життєдіяльності в ГО “Українська служба порятунку”, тренер, інструктор з надання домедичної допомоги Іван Павлишин ознайомить із видами критичних станів постраждалих і залучить до обговорення психологічної готовності надання домедичної допомоги працівниками апарату суду.