Національна школа суддів України

Пріоритети Національної школи суддів України були представлені на зустрічі донорів та виконавців проектів, спрямованих на втілення принципів верховенства права в Україні

4 грудня 2013 року Проект USAID «Справедливе правосуддя» провів щомісячну зустріч донорів та виконавців проектів, які працюють у сфері зміцнення верховенства права в Україні. На зустріч було запрошено ректора Національної школи суддів України Миколу Оніщука.  

Також Національну школу суддів України представляли проректор з науково-дослідної роботи Наталія Шукліна та  начальник відділу міжнародних зв’язків Тетяна Пустовойтова.

 Ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук поділився із представниками міжнародних організацій, проектів міжнародної технічної допомоги своїм баченням подальшого розвитку Національної школи суддів України, пріоритетів її діяльності. Ректор, зокрема, зазначив, що необхідно підвищити роль установи в системі спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді,  щоб Національна школа суддів України стала провідним елементом в системі доступу до суддівської професії.

 Виконання цього завдання, зазначив ректор, звісно потребуватиме значних організаційних зусиль та має спиратись на відповідну законодавчу підтримку. Це завдання також має бути сприйнятим та підтриманим експертним середовищем, громадськими та міжнародними організаціями, а також всіма тими, хто прагне якісного правосуддя в Україні.

Під час зустрічі Микола Оніщук відповів на численні запитання учасників щодо окремих напрямків діяльності Національної школи суддів України та інституційного розвитку установи, удосконалення методології підготовки суддів, запровадження в діяльність школи кращого світового досвіду.

У свою чергу, представники проектів, спрямованих на втілення принципів верховенства права в Україні, змогли презентувати свої програми та запропонувати Національній школі суддів України різні напрямки співпраці на майбутнє.


Зустріч виявилася не лише емоційною, цікавою і корисною, але й плідною для всіх її учасників.