Національна школа суддів України

Пріоритетні завдання правової політики

6 лютого 2019 року  в Національній школі суддів України проходить засідання робочої групи з розробки семінару-практикуму для суддів на тему: “Психологічні особливості спілкування з малолітніми/неповнолітніми учасниками судового процесу” за участю суддів, психологів, науковців.

 

 Як зазначила директор курсу Ганна Савченко, охорона та захист малолітніх/неповнолітніх є одним із пріоритетних завдань правової політики держави, оскільки діти є найбільш незахищеними та вразливими в силу своїх вікових особливостей. Дружній по відношенню до дитини і професійно проведений судовий процес позитивно впливає на дитину. Для того, щоб не наносити шкоду дитині та не травмувати її необхідно надавати їй повну підтримку, відповідати її потребам і поважати її права на всіх стадіях процесу судочинства. 

Саме на цих питаннях й буде побудована підготовка суддів на запланованому семінарі-практикумі. 

Під час засідання робочої групи її розробники мають визначити мету та навчальні цілі семінару-практикуму, його завдання, узгодити програму та опрацювати підготовлені учасниками робочої групи лекційні матеріали та практичні завдання.