Національна школа суддів України

Природа конфлікту та виходу з нього

2 липня 2021 року Національна школа суддів України провела онлайн– підготовку та підвищення рівня кваліфікації працівників апаратів місцевих та апеляційних судів на семінарі “Психологія діяльності працівників апаратів судів. Шляхи уникнення (подолання) конфліктних ситуацій у колективі апарату суду”.

Заступниця директора регіонального відділення Алла Баштанник відкрила онлайновий семінар і познайомила з програмою, викладачем і особливостями його проведення, а також звернула увагу, що набуті додаткові знання й практичні навички допоможуть покращити стресо– та конфліктостійкість працівників апаратів судів. 

Викладачкою до проведення дистанційного заняття залучено кандидатку психологічних наук Аліна Бунас, яка проінформувала про розуміння природи конфлікту, комунікативно–психологічні особливості міжособистісної взаємодії в конфліктній ситуації та стратегію виходу з конфлікту. Викладачка надала практичні поради працівникам апаратів судів як уникати конфліктних ситуацій з учасниками судових процесів і відвідувачами суду.

Після перегляду відеороликів було проведено обговорення ознак конфліктних ситуацій, шляхів вирішення та попередження конфліктів між працівниками апаратів судів.