Національна школа суддів України

Про хід стажування в режимі відео конференції

З метою комплексної оцінки проходження стажування кандидатами на посаду судді працівники Національної школи суддів України продовжують тримати руки на пульсі  тих місцевих судів, які визначені базами стажування майбутніх суддів. 

14–15 листопада 2018 року заступник начальника та викладач–координатор відділу підготовки викладачів (тренерів) Галина Юровська та Тамара Закревська відвідали Оболонський районний суд міста Києва та Києво–Святошинський районний суд Київської області. У цих місцевих судах були проведені спільні наради з їх очільниками, суддями–коучами та кандидатами на посаду судді.

16 листопада 2018 року суддя Світлана Головчук, яка відряджена до Національної школи суддів України, зустрілась із майбутніми суддями, які проходять стажування в Богунському та Корольовському районних судах міста Житомира,  та обговорила із суддями, котрі є їхніми наставниками, актуальні питання, які виникають у процесі стажування з цивільної юрисдикції.

Процедура проходження стажування в Деснянському районному суді міста Чернігова, Монастирещенському районному суді Черкаської області, Черкаському районному суді була предметом обговорення  в ході відео конференцій, участь в яких взяли директорка тренінгу для наставників Галина Юровська, заступниця начальника відділу спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді Діана Сніцаренко, викладачка–координаторка Тамара Закревська, судді–наставниками та стажисти зазначених судів.

У процесі всіх зазначених спілкувань відзначалися належний рівень організації баз стажування, забезпечення кандидатів на посади суддів місцями для вивчення справ, виконання кожним з них індивідуальних планів стажування та детальне ознайомлення зі складовими організації цивільного судочинства в судах.