Національна школа суддів України

Про право на повагу до приватного та сімейного життя

19-23 квітня 2021 року Національна школа суддів України проводить онлайн–підготовку помічників суддів окружних та апеляційних адміністративних судів.

Директорка Львівського регіонального відділення Оксана Польна на початку проведення онлайнових занять розповіла про актуальні питання, які будуть розкриті в ході підготовки. Вона наголосила, що онлайн–заняття також мають свої плюси, головне – це необхідно  долучатися до дискусій, ставити запитання, що допоможе викладачам розкрити теми більш повно.

Для проведення семінару викладачами запрошено професора кафедри теорії та філософії права юридичного факультету Львівського національного університету ім. І. Франка, доктора юридичних наук Оксану Грищук, суддів Діану Гнап, Олега Кравціва, Ольгу Бородійчук, Олександра Сасевича, Роману Хобор, Оксану Гінду, Руслана Шпвеля, Тетяну Шинкар, Олега Анісімова, заступницю начальника Територіального управління державної судової адміністрації України в Львівській області Марію Коник, кандидата юридичних наук Степана Білостоцького, кандидата філологічних наук Надію Дзеньдзюру, прес–секретаря Господарського суду Львівської області, кандидата наук із соціальної комунікації Наталію Шайду, спеціаліста по соціальній роботі ГО “Центр “Жіночі перспективи” Олену Кальбус, тренера проекту “Покращення рівня доступності правосуддя для людей з інвалідністю” Ольгу Давид.

До програму підготовки помічників суддів окружних та апеляційних адміністративних судів включено питання з матеріального та процесуального права, зокрема: відкриття провадження у справі та розгляд справи по суті; антикорупційне право та його застосування; стандарти написання судового рішення; перегляд судових рішень в апеляційному порядку; особливості підготовчого провадження в адміністративному судочинстві; актуальні питання податкового законодавства; стаття 8 Конвенції про право на повагу до приватного і сімейного життя.

Важливим аспектом діяльності сьогодні є онлайн–простір, ведення соціальних мереж. Тому для системи правосуддя вагомою є інформаційна гігієна. Помічникам суддів до обговорення буде запропоновано правила висвітлення судами своєї діяльності в соціальних мережах, комунікації в межах суду та поза його межами із представниками ЗМІ.

Окрім отримання теоретичного матеріалу учасники та учасниці підготовки виконають низку практичних вправ, візьмуть участь в обговореннях і дискусіях.

Програма підготовки помічників суддів максимально наповнена актуальними темами.