Національна школа суддів України

Проблеми соціально – психологічної реабілітації дітей при здійсненні кримінального провадження щодо неповнолітніх

19 вересня 2014 року в місті Кіровограді Дніпропетровське регіональне відділення Національної школи суддів України спільно з Апеляційним судом Кіровоградської області провели періодичне навчання суддів місцевих загальних судів Кіровоградської області та Апеляційного суду Кіровоградської області з метою підвищення рівня кваліфікації на семінарі на тему: “Кримінальне провадження щодо неповнолітніх. Кримінальне провадження на підставі угод”.

У семінарі взяли участь 30 суддів місцевих загальних судів та 6 суддів Апеляційного суду Кіровоградської області.

Вітальними словами семінар відкрили в. о. голови Апеляційного суду Кіровоградської області Віктор Осєтров та директор Дніпропетровського регіонального відділення Алла Баштанник.

Викладачами на цьому семінарі були судді Апеляційного суду Кіровоградської області Людмила Ткаченко, Світлана Яковлєва, Наталія Поступайло, Роман Широкоряд, Олег Могильний, Петро Ремез та директор Державного закладу “Центр соціально-психологічної реабілітації дітей” Юрій Лисенко.

Одним із найбільш важливих питань під час семінару було питання здійснення кримінального провадження щодо неповнолітніх. Для висвітлення проблем соціально –психологічної реабілітації дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, було запрошено директора Державного закладу “Центр соціально–психологічної реабілітації дітей” Юрія Лисенка.

Цікавою для суддів була також тема щодо кримінального провадження на підставі угод

про примирення, визнання винуватості, загального порядку судового провадження на підставі угоди та провадження у випадку невиконання угоди та складання вироку на підставі угоди.

Після закінчення семінару кожному слухачу, який був на ньому присутній, було вручено Сертифікат Національної школи суддів України.

Організаційні заходи щодо проведення періодичного навчання забезпечено Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України (директор – Алла Баштанник) спільно з Апеляційним судом Кіровоградської області (в. о. голови – Віктор Осєтров).