Національна школа суддів України

Проблемні питання правозастосування господарського процесуального законодавства

4 лютого 2021 року в місті Києві Національна школа суддів України в межах підготовки для підтримання кваліфікації суддів місцевих господарських судів провела тренінг “Господарське процесуальне законодавство: проблемні питання правозастосування”. 

Тренінг розпочали викладачі-тренери – суддя Господарського суду Івано-Франківської області Олена Малєєва, суддя Господарського суду Луганської області Олена Фонова та модератор тренінгу – викладач-координатор відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України Олександр Потильчак, які зазначили, що метою навчального заходу є поглиблення рівня знань та практичних навичок, необхідних для ефективного здійснення господарського судочинства. Олена Малєєва та Олена Фонова представили викладачів і з’ясували очікування учасників від тренінгу.

Під час тренінгу викладачі-тренери розкрили проблемні питання розмежування компетенції господарських, адміністративних та загальних судів, залучили суддівську аудиторію до обговорення застосування норм Господарського процесуального кодексу України, поінформували щодо правових позицій, а також зосередили увагу суддів на виконанні судових рішень у господарських справах та здійсненні судового контролю. Зацікавив суддів розгляд питання щодо особливостей провадження у справах за участі іноземних осіб.

Окрім того, судді-учасники виконали низку практичних завдань та обговорили результати їх вирішення.

Повний текст програми тренінгу розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.