Національна школа суддів України

Проблемні питання, що виникають у судовій практиці при розгляді спадкових справ

27–28 березня 2017 року в місті Львові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить семінар для суддів місцевих загальних та апеляційних судів.

У семінарі беруть участь 42 судді місцевих загальних та апеляційних судів Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської та Тернопільської областей.

Вітальними словами відкрила семінар та представила викладачів директор Львівського регіонального відділення Оксана Польна. Співавторка Цивільного кодексу України, авторка книги “Спадкове право”, професор кафедри інтелектуальної власності юридичного факультету Львівського національного університету ім. І. Франка, доктор юридичних наук  Зорислава Ромовська розповіла про роботу над розділом цивільного законодавства з питань спадкового права та підкреслила важливість цієї теми.

Для проведення семінару запрошено заступника начальника відділу підготовки викладачів Національної школи суддів України, суддю у відставці, кандидата юридичних наук Галину Юровську, суддю Апеляційного суду Львівської області Тетяну Приколоту та суддю у відставці Тетяну Гірник, доцента кафедри цивільного права та процесу юридичного факультету Львівського національного університету
ім. І. Франка Марію Михайлів, державного нотаріуса 2-ої Львівської нотаріальної контори Оксану Щебивовк, судового експерта-психолога КЗ Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні, головного експерта Департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації Зоряну Кошулинську.

Цікавий та актуальний семінар організовано з метою розкриття тематики судової практики у справах про спадкування. Окрім загальних положень спадкування, учасники розглянуть проблемні питання, що виникають у практиці при розгляді цієї категорії справ, та особливості розгляду справ у порядку окремого провадження, що виникають зі спадкових правовідносин. Учасники семінару виконають практичні завдання та отримають висновки експертів щодо результатів роботи в малих групах.

Оскільки для участі у цьому семінарі зголосилася надзвичайно велика кількість суддів, було прийнято рішення про ініціювання проведення аналогічного заходу у другому півріччі 2017 року.