Національна школа суддів України

Продовження практики проведення підготовки судових кадрів в он–лайн режимі

2–6 березня 2015 року в місті Харкові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку помічників суддів та консультантів місцевих загальних та апеляційних судів.

Підготовку проходять 84 працівники апаратів судів, з яких 15 та 22 відповідно із Сумської та Полтавської областей в он–лайн режимі.  

Колектив Харківського регіонального відділення налаштований і здатний створити  інноваційне середовище для впровадження сучасних методів у професійну підготовку працівників апаратів судів. Упровадження в роботу таких новітніх технологій як он–лайн трансляція занять дає можливість підвищувати професійний рівень працівників безпосередньо в приміщеннях судів, в яких вони працюють. За таких обставин витрати бюджетних коштів на відрядження мають значно зменшитися.

Для проведення занять із помічниками суддів та консультантами судів запрошено суддів, практикуючого психолога, експерта Харківського науково–дослідного інституту судових експертиз ім. M. С. Бокаріуса, представників головного управління юстиції в Харківській області, територіального управління Державної судової адміністрації України в Харківській області, науковців Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого.

До програми підготовки включено, зокрема питання:

  • Антидискримінаційне законодавство та практика його застосування. Вивчення аспектів застосування положень Конвенції ООН з ліквідації всіх форм дискримінації щодо жінок.  
  • Європейська система захисту прав людини. Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини в національній судовій практиці.
  • Застосування договорів про правову допомогу з іншими державами. Застосування міжнародних актів у правосудді.
  • Українське ділове мовлення. Мистецтво правового письма та процесуального документування.
  • Загальні правила ведення судового діловодства в  місцевих загальних та апеляційних  судах. Передача справ на архівне зберігання. Дотримання вимог Інструкції з діловодства в місцевих загальних та апеляційних  судах.

    Із  повним текстом  програми  підготовки помічників суддів та консультантів місцевих загальних та апеляційних судів можна ознайомитись на веб-сайті Національної школи суддів України  в розділі  “Підготовка”.