Національна школа суддів України

Продовження серії семінарів з українського ділового мовлення

15 жовтня 2020 року Харківське регіональне відділення Національної школи суддів України провело онлайн семінар для працівників апаратів місцевих та апеляційних судів “Українське ділове мовлення. Мистецтво правового письма”.

З вітальним словом до присутніх звернулась директор регіонального відділення Валентина Коржик, яка зазначила, що семінар організовано на численні прохання  працівників апаратів судів, які виявили бажання підвищити рівень знань українського ділового мовлення та його застосування в юридичній сфері.

Семінар провів викладач, доцент кафедри культурології Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, кандидат філологічних наук Василь Пивоваров.

За допомогою презентації викладач детально проаналізував зміни і доповнення до сучасного українського правопису, ознайомив слухачів із вимогами до підготовки та складання процесуальних документів. Під час семінару учасники опанували сучасний мовленнєвий етикет.

На завершення Василь Пивоваров надав обґрунтовані відповіді на усі запитання та корисні рекомендації, що стануть у нагоді працівникам апаратів судів під час виконання своїх професійних обов’язків.

З повним текстом програми семінару можна ознайомитись на сайті Національної школи суддів України за посиланням .