Національна школа суддів України

Продовження серії тренінгів щодо особливостей виборчого законодавства та вирішення виборчих спорів

25 вересня 2020 року Національна школа суддів України у співпраці з Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES) та програмою USAID “Нове правосуддя” за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства міжнародних справ Канади та британської допомоги від уряду Великої Британії провела другий онлайн тренінг для суддів місцевих судів “Місцеві вибори 2020: новели виборчого законодавства та особливості вирішення виборчих спорів”.

Вітальними словами навчання відкрили заступник директора Тестологічного центру Михайло Цуркан, радник з юридичних питань програми USAID “Нове правосуддя” Ірина Зарецька та директор програм Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) в Україні Роман Любченко.

Під час тренінгу було висвітлено такі теми:

– загальні засади проведення місцевих виборів;

– виборчий процес та адміністрування виборів;

– передвиборна агітація;

– порядок вирішення виборчих спорів у світлі новел виборчого законодавства.

Викладачами на тренінгу були суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Олена Губська, доцент кафедри адміністративного права Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого Надія Писаренко та асистенти кафедри конституційного права цього ж університету  Павло Романюк і Богдан Мохончук.

Після проходження онлайн тренінгу кожен учасник отримав сертифікат Національної школи суддів України.