Національна школа суддів України

Нові грані міжнародного співробітництва

2 вересня 2021 року виконуюча обов’язки ректора Наталія Шукліна, керівник апарату Зеновій Холоднюк, начальниця відділу міжнародного співробітництва Тетяна Пустовойтова та головна спеціалістка Тіна Міндрул зустрілися з керівницею проєкту МАТРА “Судочинство та суспільство” (далі – Проєкт), суддею Естер де Рой.

У ході зустрічі сторони обговорили подальші напрямки співпраці Національної школи суддів України і Проєкту на 2021–2022 роки.

Зокрема, була погоджена пропозиція щодо проведення у листопаді поточного року круглого столу для суддів усіх інстанцій для презентації та обговорення розроблених модельними судами в Одесі правил організації ефективного цивільного судочинства й правил організації ефективного кримінального судочинства із залученням суддів-розробників та експертів з Нідерландів, які вже мають 20-річний досвід імплементації подібних правил в своїй країні. Було також відзначено, що наразі назріла потреба і у розробці подібних правил для адміністративного судочинства.

Також було домовлено про створення спільної робочої групи із числа суддів-тренерів НШСУ та нідерландських експертів для адаптації до очного формату тренінгу із суддівської етики і подальшого проведення заходу у Києві.

Для вирішення змістовного наповнення тренінгів з питань комунікацій в судах і подальшого їх проведення у модельних судах Києва, Київської області та Вінниці домовлено про обмін інформацією між сторонами про відповідні курси та досвід, який мають колеги з Нідерландів.

У підсумку сторони домовилися про наступну  робочу зустріч з організації вищезазначеного круглого столу та інших заходів, про які велася мова під час зустрічі.