Національна школа суддів України

Продовження та поглиблення співпраці для розбудови суддівської освіти

18 вересня 2014 р. ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук зустрівся з директором українсько-канадського проекту “Освіта суддів – для економічного розвитку” Дональдом Чіассоном.

Метою зустрічі було обговорення результатів співпраці та узгодження планів щодо проведення спільних заходів.

На початку зустрічі ректор Національної школи суддів України наголосив, що співпраця з Національним суддівським інститутом Канади відчутно позначається на формуванні чіткого бачення того, якою має бути суддівська освіта в Україні, та дозволяє тримати високий темп у її якісних перетвореннях.

Микола Оніщук розповів про роботу над національними стандартами суддівської освіти, яка нині відбувається в Національній школі суддів України, відзначив участь представників українсько-канадського проекту “Освіта суддів – для економічного розвитку” в цьому процесі та звернувся з проханням надати експертну оцінку фінальному документу, який буде  підготовлено.

Під час зустрічі також піднімалось питання  допомоги проекту у створенні “електронної школи”, концепція якої вивчалася фахівцями Національного суддівського інституту Канади, а рекомендації вже передані українській установі. до НШСУ. Сторони домовилися про подальшу співпрацю в даному напрямку для визначення необхідних технічних та фінансових кроків.

Ректор відзначив, що завдяки  зусиллям Національної школи суддів України, підтриманими проектами міжнародної технічної допомоги, усвідомлення суддівською спільнотою та органами   судового управління  ролі та місця суддівської освіти в нашій країні піднялося на  вищий рівень.

У свою чергу Дональд Чіассон висловив підтримку починанням та устремлінням Національної школи суддів України та наголосив на необхідності подальшої співпраці, зокрема у сфері розробки стандартизованих програм підготовки суддів. Також проект “Освіта суддів – для економічного розвитку” буде сприяти участі провідних фахівців Національного суддівського інституту Канади в науковому процесі Національної школи суддів України.

Тож співпраця, яка націлена на розбудову суддівської освіти, буде продовжуватися та поглиблюватися.