Національна школа суддів України

Продовжуємо обговорення застосування положень Конвенції з прав людини і основоположних свобод та практики рішень Європейського суду з прав людини

19 жовтня 2015 року в місті Києві Національною школою суддів України спільно з Апеляційним судом Київської області проведено періодичне навчання суддів місцевих загальних судів Київської області, які розглядають кримінальні провадження, та слідчих суддів Київської області з метою підвищення рівня кваліфікації на семінарі на теми: “Застосування положень Конвенції з прав людини і основоположних свобод та практики рішень Європейського суду з прав людини  у ході кримінального провадження. Аналіз рішень Європейського суду з прав людини,  постановлених проти України” та “Цивільний позов у кримінальному процесі. Відшкодування шкоди, завданої злочином”. Захід проведено  у режимі відеоконференції. 

Вітальними словами семінар відкрив заступник голови Апеляційного суду Київської області Олег Ігнатюк, якого запрошено викладачем для проведення семінару.

Розпочав семінар Олег Ігнатюк з висвітлення застосування положень Конвенції з прав людини і основоположних свобод та практики рішень Європейського суду з прав людини у ході кримінального провадження. Важливим для слухачів є аналіз рішень Європейського суду з прав людини,  постановлених проти України. В ході семінару Олег Ігнатюк  запропонував до розгляду актуальну тему щодо прийняття, залишення без руху та повернення цивільного позову у кримінальному процесі.

Повний текст програми семінару розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка”.

Після закінчення семінару кожному судді, який брав у ньому участь, було вручено Сертифікат Національної школи суддів України.