Національна школа суддів України

Продовжуємо підвищення рівня кваліфікації суддів місцевих загальних судів

23 травня 2016 року в місті Києві Національною школою суддів України спільно з Апеляційним судом Київської області проведено періодичне навчання суддів місцевих загальних судів Київської області на семінарі на теми: “Кримінальна відповідальність неповнолітніх. Особливості кримінальних проваджень щодо неповнолітніх. Міжнародні стандарти у сфері кримінальної відповідальності неповнолітніх” та “Запобіжні заходи. Розгляд клопотань про застосування запобіжних заходів.    Обгрунтованість   підозри   та доведеність  наявності ризиків, передбачених ч. 2 ст. 177 КПК України. Підходи Європейського суду з прав людини до питань обґрунтованості підозри та наявності указаних ризиків”.

Семінар відкрив заступник голови Апеляційного суду Київської області Олег Ігнатюк, який розпочав виступ з обговорення актуального питаня щодо кримінальної відповідальності неповнолітніх та особливостей кримінальних проваджень відносно неповнолітніх. Олег Ігнатюк ознайомив суддів з міжнародними стандартами у сфері кримінальної відповідальності неповнолітніх.

В ході семінару викладач  запропонував до розгляду низки клопотань про застосування запобіжних заходів та обгрунтованість підозри і  доведеність  наявності ризиків, передбачених ч. 2 ст. 177 КПК України. Високий професійний рівень викладача в цій галузі, цікаво та доступно викладені лекції, наявність зворотнього зв’язку,  слугуватимуть більш ефективному застосуванню при прийнятті рішень.

Повний текст програми семінару розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка”.