Національна школа суддів України

Продовжується навчання працівників апарату Апеляційного суду міста Києва

Сьогодні, 23 вересня 2016 року в місті Києві Національна школа суддів України спільно з Апеляційним судом міста Києва провела семінар для працівників апарату Апеляційного суду міста Києва на тему: “Психологія діяльності працівника апарату суду. Засоби оптимізації міжособистісних стосунків працівників апарату суду. Запобігання ефекту професійного вигорання. Психологія учасників процесу, психологічні аспекти організації судового засідання. Психологічні та методологічні аспекти уникнення (подолання) конфліктних ситуацій у колективі апарату суду та у спілкуванні з відвідувачами суду”.

Тема семінару була вибрана не випадково. Анексія Криму та війна на сході України, тримають у психологічній напрузі не лише військових, але і працівників державних установ, зокрема судів. Тому питання взаємовідносин, психологічного та емоційного стану працівників суду виходять на передній план.

Для проведення семінару викладачем запрошено суддю Авдіївського районного суду Донецької області Панченко Олену Олександрівну, яка  не тільки довела до слухачів зміст теми семінару у формі лекції, але і організувала роботу в малих групах, презентувала у форматі Power Point нові напрацювання у галузі психології, провела рольову гру. Годину навчального часу слухачі обговорювали почуте та побачене під час семінару.

Повний текст програми підготовки розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка”.