Національна школа суддів України

Продовжується підготовка до проведення тренінгу для тренерів з метою формування медіативних навичок

11 серпня 2020 року Національною школою суддів України проведено робочу зустріч в режимі відеоконференції з експертами Програми розвитку ООН в Україні, присвячену організації та проведенню підготовки до тренінгу для суддів-тренерів з метою формування медіативних навичок у суддів. Учасниками зустрічі від НШСУ були Ольга Шаповалова, начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) та Юлія Герус, викладач відділу підготовки викладачів (тренерів), а від Програми розвитку ООН – європейські експерти Софія Чачава, Софія Ткеналадзе та спеціаліст з питань верховенства права і доступу до правосуддя ПРООН Іван Гончарук,.

Учасники зустрічі детально обговорили формат та можливі дати проведення майбутнього тренінгу для тренерів, особливості його проведення в умовах карантинних заходів та вимоги до майбутніх тренерів.

Ольга Шаповалова наголосила на тому, що основною метою майбутнього тренінгу має бути поглиблення у суддів - викладачів вже набутих знань, вмінь та навичок як щодо викладання, так і застосування процедур медіації на практиці, сприяння у формуванні медіативних навичок та їх застосуванні в процедурі врегулювання спорів за участю судді.

Проведення тренінгу для тренерів планується в кінці вересня – на початку жовтня 2020 року.