Національна школа суддів України

Професійна етика державних службовців апаратів судів

29 червня 2021 року Національна школа суддів України розпочала онлайн–підготовку  старших секретарів і секретарів місцевих загальних та апеляційних судів.

Директор Чернівецького регіонального відділення Анатолій Огородник під час відкриття дистанційної підготовки зазначив, що її метою є вдосконалення професійних знань, умінь і навичок та ознайомив слухачів і слухачок із програмою підготовки.

Для проведення онлайнових занять залучено суддів Онуфрія Колотила, Аліну Федіну, Євгена Нестеренка, Катерину Котельву, працівників Чернівецького регіонального відділення Тетяну Аілінчій, Ганну Барабащук, Віталія Гикавого, викладача кафедри історії та культури української мови Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича  Ігоря Грималовського.

У ході онлайнової підготовки слухачі та слухачки розглянуть: антикорупційне законодавство та практику його застосування щодо державних службовців системи правосуддя; дотримання  вимог антикорупційного законодавства працівниками суду; актуальні  питання запобігання та протидії корупції у сфері судової діяльності; Закон України “Про судовий збір”; етичні основи судової діяльності та професійна етика працівників апаратів судів; український правопис, мистецтво правового письма та процесуального документування, стандарти судово–процесуального документування; європейська система захисту прав людини, застосування Конвенції та практики Європейського суду; правовий статус осіб з обмеженими можливостями; забезпечення  безперервної  роботи  суду  в  умовах надзвичайних  ситуацій.

Заступниця керівника апарату Хмельницького окружного адміністративного суду Олена Розумняк зробить презентацію про організацію роботи з документами, що містять службову інформацію з грифом “Для службового користування”, “Таємно”, “Цілком таємно”.

Працівники апаратів місцевих загальних та апеляційних судів у ході онлайн–підготовки  обміняються досвідом, отримають відповіді на актуальні запитання та корисні практичні поради від викладачів.