Національна школа суддів України

Професійний рівень підвищують працівники апарату Київського апеляційного господарського суду

18 травня 2017 року в місті Києві Національною школою суддів України спільно з Київським апеляційним господарським судом проведено семінар для працівників апарату Київського апеляційного господарського суду на тему: “Українське ділове мовлення. Мистецтво правового письма та процесуального документування”.

Семінару провела викладач Національної школи суддів України, доцент кафедри культури української мови Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова, кандидат філологічних наук Оксану Кабиш.

У ході семінару учасники  розглянули методику складання кадрових та розпорядчих документів у суді, особливості правопису з урахуванням змін та доповнень до сучасного ділового стилю письма. Викладач звернула увагу на службове листування та правила його ведення, типові помилки ділового спілкування.

Окрім того, працівники апарату суду під час роботи в малих групах опрацювали складання проектів судових рішень, виконали ситуативні завдання, детально обговорили помилки та  проблемні питання, що виникають під час виконання професійних обов’язків.

Повний текст програми семінару розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України.