Національна школа суддів України

Професійний рівень підвищують секретарі судового засідання місцевих та апеляційних господарських судів

10–12 квітня 2017 року в місті Києві Національна школа суддів України проводить підготовку секретарів судового засідання місцевих та апеляційних господарських судів.

Під час підготовки суддя Луганського окружного адміністративного суду  Катерина Широка ознайомить  слухачів з  етичними основами судової діяльності та професійної етики працівників апарату суду, застосуванням правил поведінки працівників суду, затверджених рішенням Ради суддів України від 6 лютого 2009 року № 33. Начальник відділу редагування і коректури документів управління організаційного забезпечення та автоматизованого документообігу Верховного Суду України Віктор Заболотний розгляне із секретарями судового засідання вимоги до оформлення процесуальних та службових документів під час процесуального документування та зосередить увагу на проблемних питаннях правового письма.

Головний науковий співробітник відділу науково-методичного забезпечення діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Вищої ради юстиції Національної школи суддів України, доцент, кандидат юридичних наук Наталія Ахтирська висвітлить актуальне питання щодо антикорупційного законодавства, міжнародних стандартів із питань запобігання корупції та їх запровадження в Україні. Суддя господарського суду Тернопільської області Володимир Гевко розгляне поняття та елементи корпоративних відносин у господарському судочинстві, розповість про підвідомчість і підсудність справ та  надасть порівняльну характеристику діючого Господарського процесуального кодексу України з проектом нового  ГПК України. Суддя господарського суду міста Києва Тетяна Васильченко розповість про запобіжні заходи та застосування заходів забезпечення позову, процесуальні строки та процесуальні документи, порядок обчислення процесуальних строків у господарському процесі. Суддя окружного адміністративного суду  міста Києва Дмитро Костенко запропонує для обговорення актуальну тему щодо управління часом у діяльності працівника апарату суду, а також питання щодо психологічних аспектів взаємодії з людьми з інвалідністю та етики спілкування з ними. Начальник управління забезпечення роботи другої судової палати Вищого господарського суду України Леся Зуєвич ознайомить із методикою роботи секретаря судового засідання з матеріалами судових справ, порядком формування матеріалів у справі, особливостями оформлення протоколів у господарських справах та проведенням судових засідань у режимі відеоконференції.

Повний текст програми підготовки розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України.