Національна школа суддів України

Професійний розвиток викладачів: як підготувати та провести вебінари

15 жовтня 2020 року Національна школа суддів України у співпраці з Програмою USAID “Нове правосуддя” провела вебінар “Професійний розвиток викладачів: як підготувати та провести вебінари”, яким було відкрито серію вебінарів – обговорень нагальних питань, які постають перед судовою системою України у зв’язку з пандемією COVID-19.

З вітальним словом до учасників звернулися проректор НШСУ Наталія Шукліна та керівник Програми USAID “Нове правосуддя” Девід Вон, підкресливши актуальність теми вебінару в час пандемії COVID-19, зазначивши важливість заходу для обміну досвідом та корисним для підвищення професійного рівня викладачів НШСУ  з  формування сучасного та якісного матеріалу для майбутнього навчання суддів.

Викладачами вебінару були Вільям Брансон, директор із спеціальних проектів Національного суддівського коледжу у місті Рено (штат Невада, США) та Джозеф Соєр, директор з професійного розвитку викладачів і онлайн навчання Національного суддівського коледжу у місті Рено (штат Невада, США).

Під час презентації Вільям Брансон поділився досвідом Національного суддівського коледжу щодо застосування найбільш ефективних засобів навчання та матеріалів,  планування змісту та розкладу онлайн заходів, а Джозеф Соєр надав професійні поради, як підготувати технічне забезпечення вебінару,  правильно окреслити його структуру, застосувати ефективні методики проведення заходів в режимі онлайн та максимально зацікавити слухачів.

В ході заходу його учасники, викладачі НШСУ, обговорили питання організації та проведення сучасних навчальних онлайн заходів (вебінарів, веб-тренінгів, веб-семінар, веб-конференцій) в умовах карантинних обмежень, на практиці випробували різні методи та форми, які можуть бути використані у дистанційному навчанні, обмінялися досвідом.

Другий з серії вебінарів, який буде присвячено формуванню фундаментальних навичок написання судових рішень, відбудеться 21 жовтня 2020 року.