Національна школа суддів України

Професійний та особистісний розвиток секретаря судових засідань

23–25 жовтня 2017 року в місті Києві Національна школа суддів України проводить підготовку  секретарів окружних та апеляційних адміністративних судів Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської і Чернігівської областей та міста Києва.

Вітальними словами підготовку відкрив начальник відділу підготовки працівників апаратів судів Національної школи суддів Віктор Лисак, який ознайомив слухачів із програмою заходу та підкреслив актуальність тематичних занять, що увійшли до програми.

Під час підготовки секретарі судових засідань підвищать обізнаність із процесуальних питань, пов’язаних із виконанням судових рішень, судового контролю за виконанням судових рішень, звернення їх до примусового та негайного виконання в адміністративних справах, строків звернення до адміністративного суду, правових наслідків їх пропуску й поновлення, обговорять актуальні питання антикорупційного законодавства, дисциплінарної відповідальності, умови оплати праці, матеріального, соціального та іншого забезпечення. Також слухачі отримають знання з психології діяльності працівника апарату суду, дізнаються про засоби оптимізації міжособистісних стосунків працівників апарату суду, шляхи попередження та вирішення внутрішніх конфліктів у колективі, оволодіють навичками надання якісних судових послуг, вмінням спілкуватися з відвідувачами суду, вирішенню напружених та конфліктних ситуацій, зниженню рівня агресії, уникнення нерівного чи вибіркового ставлення до окремих громадян чи їх груп, покращать рівень навиків побудови ефективної комунікації між працівниками суду та особами з обмеженими можливостями, проаналізують  сучасне зовнішнє середовище для професійного та особистісного розвитку секретаря судових засідань. Окрім того, секретарі судових засідань опанують основи тайм-менеджменту, методику оптимізації робочого часу, побудови стратегії кар’єрного зростання та саморозвитку. Вивчення досвіду держслужби країн Європейського Союзу та проблем впровадження Європейських стандартів з прав людини в українське законодавство сприятиме розширенню поінформованості слухачів та прагненню до самовдосконалення та впровадження новацій у професійній діяльності. На завершення учасники підготовки, працюючи в малих групах, виконуючи ситуативні завдання, навчаться надавати домедичну допомогу відвідувачам суду, приведенню їх у відновне положення до прибуття бригади швидкої допомоги.

Маємо надію, що така інтенсивна теоретично-практична підготовка стане у нагоді працівникам апаратів  адміністративних судів, які дбають про свій кар’єрний зріст та особистісний розвиток.