Національна школа суддів України

Професійний та особистісний розвиток секретаря судових засідань господарського суду

20-22 листопада 2017 року в місті Києві Національна школа суддів України проводить підготовку  секретарів судового засідання місцевих та апеляційних господарських судів Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської і Чернігівської областей та міста Києва.

Вітальними словами підготовку відкрив начальник відділу підготовки працівників апаратів судів Національної школи суддів України Віктор Лисак, який ознайомив слухачів із програмою заходу та підкреслив актуальність тематичних занять, які увійшли до програми.

У перший день підготовки суддя Господарського суду Тернопільської області  Володимир Гевко обговорив із секретарями судових засідань актуальні питання щодо господарського процесуального кодексу і зосередив увагу на питаннях підвідомчості та підсудності господарських справ, поняттях і елементах корпоративних відносин, корпоративних спорів, антимонопольного законодавства, відповідальності за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Суддя Авдіївського міського суду Донецької області Олена Панченко зупинилася на    основних аспектах тайм-менеджменту, методиці оптимізації робочого часу, правильної побудови стратегії кар’єрного зростання та саморозвитку, надала ефективні рекомендації   щодо запобігання професійному вигоранню.

Викладач Національної школи суддів України Оксана Кабиш проведе інтерактивну лекцію з українського ділового мовлення, складання процесуальних документів, зверне увагу слухачів на особливості правопису із врахуванням змін та доповнень до сучасного ділового стилю.

Про статус секретарів судового засідання  місцевих та апеляційних судів,  про порядок  їх прийому та звільнення з посади згідно Закону України “Про державну  службу”, умови оплати праці, матеріального, соціального та іншого забезпечення, дисциплінарну відповідальність згідно з трудовим законодавством, розповість заступник начальника управління кадрової роботи – начальник відділу організаційного забезпечення проходження державної служби та антикорупційного моніторингу Верховного Суду України Оксана Комар.

Суддя Господарського суду міста Києва Тетяна Васильченко значну увагу приділить процесуальним строкам та процесуальним документам, формі, змісту позовних заяв, порядку обчислення процесуальних строків у господарському процесі, а також питанням, які виникають при продовженні строків вирішення спорів за заявами сторін.

Застосування норм земельного законодавства при вирішенні спорів у господарських судах, розгляд господарських справ, що виникають з договорів оренди землі, правове регулювання відносин, які виникають при укладенні, розірванні та поновленні договорів оренди землі, питання розмежування повноважень органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо передачі земельних ділянок у власність або користування, висвітлить начальник управління забезпечення роботи другої судової палати Вищого господарського суду України Леся Зуєвич.

Повний текст програми підготовки розміщений на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.