Національна школа суддів України

Професійно-етична культура державного службовця в Україні

17–20 жовтня 2022 року Національна школа суддів України проводить онлайн–підготовку за стандартизованою програмою для старших секретарів, секретарів, головних і провідних спеціалістів, консультантів місцевих та апеляційних судів.

У проведенні підготовки візьмуть участь судді місцевих загальних судів Софія Данилів, Дмитро Крівцов, Анна Мостецька, Олена Панченко, Тетяна Штих, керівник регіональної служби підтримки в Тернопільській області Державного підприємства “Інформаційні судові системи” Микола Олійник, працівники апаратів судів Яніна Грабова, Світлана Карпенко, Олена Розумняк; працівники Національної школи суддів України Юлія Блінова, Оксана Громік, Тамара Закревська, Оксана Кабиш та Олена Хавлюк.

Представниками наукової спільноти виступатимуть завідувач кафедри протидії кіберзлочинності факультету №4 Харківського національного університету внутрішніх справ, кандидат юридичних наук, доцент Олександр Манжай та професор цієї кафедри, кандидат технічних наук, доцент Віталій Носов, а також завідувач кафедри культурології Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, кандидат філологічних наук, доцент Василь Пивоваров.

У ході онлайнової підготовки слухачі та слухачки детально опрацюють порядок дій працівників апарату суду у надзвичайних ситуаціях; правила ведення діловодства в судах; питання щодо обміну електронними документами між судом і учасниками судового процесу за допомогою підсистеми “Електронний суд”. Працівники апаратів судів опанують загальні поняття про людей з інвалідністю та інвалідність, правила спілкування із вразливими особами; особливості організації та ведення кодифікаційної роботи в суді; порядок прийняття та розгляду звернень громадян, здійснення контролю за їх розглядом. Окрім цього дізнаються про основи кібербезпеки та отримають практичні поради для працівників апаратів судів; обговорять принципи побудови ефективної команди та запобігання й вирішення конфліктів; дізнаються про інформаційно-правове  забезпечення діяльності суду.

Також програмою передбачено проведення апробації тренінгу “Етикет ділового спілкування”.

Впродовж усієї підготовки слухачі матимуть можливість обмінятися думками зі своїми колегами, подискутувати з актуальних питань організації діяльності суду, отримати фахові поради та відповіді на поставлені запитання.

По завершенню занять учасники поділяться враженнями, зауваженнями й побажаннями в анкетах зворотного зв’язку.