Національна школа суддів України

Проміжковий зріз організації та практичного проведення стажування

2 листопада 2018 року в місті Харкові проректор  Володимир Мазурок зустрівся з головами судів Світланою Шаренко, Іриною Дем'яненко, Тетяною Бобко та працівниками місцевого регіонального відділення Національної школи суддів України.    

У ході зустрічі обговорювалися питання проходження стажування кандидатами на посаду суддів в місцевих судах міста Харкова та Харківської області, які спеціалізуються на розгляді цивільних справ.          

Директор Харківського регіонального відділення Валентина Коржик проаналізувала кількісний та якісний склад суддів-наставників (коучів). Усього в місцевих судах міста Харкова та Харківської області  на сьогодні проходять стажування 24 майбутніх суддів. Їхніми коучами є 12 досвідчених суддів, які пройшли спеціалізовану підготовку на тренінгах для наставників, які були розроблені та проведені працівниками Національної школи суддів України.  

Протягом 2 листопада 2018 року проректор Володимир Мазурок  відвідає чотири місцеві суди міста Харкова та Люботинський міський суд Харківської області, які визначеі базами для стажування майбутніх володарів суддівських мантій. 

У ході відвідування місцевих суддів будуть проведені зустрічі із головами судів Віктором Черняком та Еліною Сіланттєвою, суддями–коучами Андрієм Клименко, Оленою Бугерою, Тетяною Бабковою, слухачками та слухачами. На цих зустрічах буде проведено практичний аналіз відповідності фактичної  організації та порядку проходження стажування нормативним документам, які регулюють процес стажування та наставництва (коучингу).     

З кандидатками та кандидатами на посаду судді будуть обговорені актуальні питання, пов’язані з виконанням ними програми та індивідуальних планів і складових частин стажування, яке буде тривати до 21 листопада 2018 року.