Національна школа суддів України

Простір співпраці, необхідної суспільству

17 травня 2017 року між Національною школою суддів України та Українським центром оцінювання якості освіти було підписано Меморандум про співпрацю.

Меморандум покликаний встановити тісну взаємодію установ, зокрема обмін досвідом щодо забезпечення процедур підготовки тестових завдань та їх апробації, ведення банку тестових завдань, логістики підготовки й адміністрування тестування, шкалювання й інтерпретації результатів тестувань, проведення апеляцій для забезпечення високих стандартів тестування в Україні тощо.

Відкриваючи урочисту зустріч, яка передувала підписанню Меморандуму, ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук відмітив, що одним із завдань НШСУ є науково-методичне забезпечення проведення Вищою кваліфікаційною комісією суддів України незалежних стандартизованих екзаменувань, зокрема відбіркового та кваліфікаційного іспитів для кандидатів на посаду судді та кваліфікаційних оцінювань суддів .

Оскільки Український центр оцінювання якості освіти є установою з високим кадровим та науковим потенціалом, багаторічним та багатоаспектним досвідом у сфері тестування, ректор висловив сподівання, що співпраця установ дозволить запровадити високі національні стандарти тестування, що беззаперечно необхідно для розвитку суддівської освіти, правосуддя,  суспільних та державних інститутів.


Директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій відмітив щиру готовність колективу очолюваної ним установи до скоординованої співпраці, обміну досвідом та організації відповідних заходів.

                      

Було констатовано, що спільна наукова та освітня  діяльність установ в рамках укладеного договору має на меті закріпити регулювання спільної діяльності, її напрямки та форми.

Меморандум, підписаний сторонами містить орієнтовний план спільних заходів, який передбачає зокрема:

-розроблення стандартів тестування та їх адаптація до сучасного стану сертифікаційних тестувань в Україні;

- розроблення спеціалізованого програмного забезпечення для банку тестових завдань;

- розроблення та впровадження дистанційного навчального курсу для розробників та рецензентів тестових завдань.


Тож попереду – великий простір для плідної співпраці.

 Учасниками урочистої зустрічі також були: заступник директора центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко, начальник відділу банка тестових завдань і психометричного аналізу Наталія Невінчана, проректори та начальники відділів Національної школи суддів України.