Національна школа суддів України

Протидія “зловживанню правом” з боку учасників господарського процесу

Харківським регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з Харківським апеляційним господарським судом та Національним юридичним університетом імені Ярослава Мудрого продовжується практика проведення одноденних семінарів для суддів господарських судів.

21 листопада 2014 року в місті Харкові місцевим регіональним відділенням проведено періодичне навчання суддів господарських судів з метою підвищення рівня кваліфікації на семінарі на тему: “Актуальні питання застосування господарського законодавства”, який включає в себе 2 тематичних модулі –  “Процесуальні особливості протидії суду “зловживанню правом” з боку учасників господарського процесу” та “Практика застосування Закону України “Про третейські суди” в господарському судочинстві”.

У семінарі взяли участь 76 суддів господарських судів Харківської, Сумської, Полтавської, Запорізької областей та Харківського апеляційного господарського суду.

Традиційно семінар пройшов в активному робочому режимі – судді мали можливість ставити запитання та отримувати фахові відповіді з боку досвідчених колег та представників наукової спільноти. Дискусії  суддів різних інстанцій та регіонів не залишили байдужими всіх учасників семінару.

Доцент кафедри цивільного процесу Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, кандидат юридичних наук Денис Сібільов ознайомив суддів  з науковими  напрацюваннями щодо “зловживання правом” в господарському судочинстві.

Суддя Харківського апеляційного господарського суду Ольга Шевель висвітлила у своєму виступі практичні аспекти застосування Закону України “Про третейські суди”. Її колеги з судів першої інстанції Харківської та Сумської областей Катерина Аріт та Євгенія Жерьобкіна виступили з обговоренням цього питання та довели свої міркування з приводу застосування норм вищезазначеного Закону України.

Після закінчення семінару кожному судді, який був на ньому присутній, було вручено Сертифікат Національної школи суддів України.

фотогалерея