Національна школа суддів України

Процедура врегулювання спору суддею

6 лютого 2019 року в місті Києві Національна школа суддів України в межах програми підготовки для підтримання кваліфікації розпочала проведення дводенного тренінгу для суддів місцевих загальних судів “Врегулювання спорів за участі судді у цивільному судочинстві”

Тренінг розпочала модератор – начальник відділу підготовки викладачів (тренерів)–радник Ольга Шаповалова, яка представила викладачів (тренерів), пояснила мету тренінгу та з’ясувала очікування його учасників.

Тренери Ольга Шаповалова, Ірина Воробйова та Ольга Булейко ознайомлять суддів з описом курсу “Врегулювання спорів за участі судді (ВСС)”, висвітлять найкращі міжнародні практики та національний досвід у сфері врегулювання спорів.

Судді Андрій Потапенко та Олексій Омельян розкриють важливі питання щодо організаційно–правових засад (принципів) застосування врегулювання спору суддею в цивільному судочинстві, порядок та умови проведення. Корисним для слухачок і слухачів буде опрацювання судових рішень у процедурі врегулювання спору суддею та пам’ятки щодо зазначеної процедури. Провідний науковий співробітник відділу науково–методичного супроводження психологічної підготовки суддів, кандидат психологічних наук Андрій Маслюк у виступі акцентує увагу суддів на психологічних аспектах урегулювання спорів за участі судді.

У ході інтерактивної підготовки судді на тренінгу залучаться до мозкових штурмів, рольових ігор, обговорення дискусійних вправ, практичних завдань, виконання різноманітних індивідуальних завдань, а також перегляду відеороликів. Модератори, викладачі (тренери), фасилітатори нададуть вичерпні відповіді на запитання

Повний текст програми тренінгу розміщений на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.