Національна школа суддів України

Процесуальні особливості розгляду житлових спорів

14 липня 2019 року в місті Дніпрі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку помічників суддів і консультантів місцевих загальних та апеляційних судів на семінарі на тему: “Особливості розгляду окремих категорій житлових спорів”.

Семінар відкрили директор регіонального відділення, суддя у відставці, Заслужений юрист України Олександр Мартиненко і заступник директора регіонального відділення, кандидат наук з державного управління Алла Баштанник, які представили викладацький склад, розповіли слухачам про регламент роботи і тематику вищезазначеного заходу.

На початку заходу суддя у відставці, модератор Віра Гайдук окреслила мету семінару та запропонувала учасникам активно задавати питання суддям-викладачам стосовно тем, які будуть розглядатися.

Під час вивчення теми суддя-викладач Вікторія Самсонова зосередила увагу на нормативно-правововому регулюванні житлових спорів, рішеннях Європейського суду з прав людини і на процесуальних особливостях розгляду житлових спорів.

Суддя Дмитро Парфьонов розповів про проблеми, що виникають під час набуття і втрати права користування житловим приміщенням.

Суддя Михайло Зімін розкрив питання розгляду справ про виселення внаслідок звернення стягнення на предмет іпотеки.

Пізнавальним та актуальним був виступ судді у відставці Віри Гайдук щодо правових позицій Верховного Суду.

Після закінчення семінару відбулося анкетне опитування слухачів.

Повний текст програми підготовки на семінарі помічників суддів і консультантів місцевих загальних та апеляційних судів розміщений на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.