Національна школа суддів України

Проведення судового провадження з урахуванням практики Європейського суду

21 листопада 2014 року в місті Кіровограді Дніпропетровське регіональне відділення Національної школи суддів України спільно з Апеляційним судом Кіровоградської області провело періодичне навчання суддів місцевих загальних судів та Апеляційного суду Кіровоградської області з метою підвищення рівня кваліфікації на семінарі на тему: “Судове провадження в першій інстанції (судовий розгляд). Складання процесуальних документів”.

У семінарі взяли участь 33 судді місцевих загальних судів та  7 суддів Апеляційного суду Кіровоградської області.

Вітальними словами семінар відкрили голова Апеляційного суду Кіровоградської області Валерій Драний та директор Дніпропетровського регіонального відділення Алла Баштанник.

Для проведення семінару запрошено суддів Апеляційного суду Кіровоградської області Віринею Кабанову, Руслана Бондарчука, Дем’яна Іванова, Сергія Деревінського, Едуарда Новіцького та Віктора Осєтрова.

Під час семінару було обговорено проблемні питання та практика дотримання судами розумних строків судового провадження з урахуванням практики Європейського суду з прав людини, застосування заходів забезпечення кримінального провадження та проведення слідчих (розшукових) дій під час судового провадження, а також обрання, скасування та зміну запобіжного заходу в суді.

Цікавим для обговорення також стало питання проведення експертизи за ухвалою суду, дослідження та оцінка висновку експерта, допит експерта в суді.

Окрім цього, було розглянуто проблеми та особливості проведення процесуальних дій у режимі відеоконференції під час судового провадження, дотримання меж судового розгляду, вимог щодо складання процесуальних документів і судових рішень.

Після закінчення семінару кожному судді, який був на ньому присутній, було вручено Сертифікат Національної школи суддів України.

 

Організаційні заходи щодо проведення періодичного навчання забезпечено Дніпропетровським регіональним відділенням (директор –Алла Баштанник) спільно з Апеляційним судом Кіровоградської області (голова – Валерій Драний).