Національна школа суддів України

Психологічна адаптація до професії судді

22–26 лютого 2016 року в місті Львові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку суддів місцевих загальних судів, призначених на посаду судді вперше (4–5 рік роботи).

Для проходження підготовки прибув 21 суддя місцевих загальних судів Волинської, Донецької, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської та Рівненської областей.

Вітальними словами підготовку відкрили суддя Львівського окружного адміністративного суду, член Ради суддів України Олександр Сасевич та директор Львівського регіонального відділення Оксана Польна.

Для проведення підготовки запрошено суддів Андрія Овсієнка, Віталія Стрельбицького,  Ганну Шендрікову.

Також викладачем запрошено судового експерта-психолога КЗ Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні Зінаїду Кошулинську, яка разом із суддями розгляне питання щодо судово-психологічних експертиз:

-         повноваження експертів, які проводять експертизу, та відображення їх у експертних висновках і перевірка їх судом;

-         особливості психічних розладів, що впливають на здатність особи усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними.

У межах цієї підготовки буде проведено тренінги з оцінюванням на теми: “Суддівська етика та доброчесність судді”, “Написання судових рішень у цивільному і кримінальному судочинстві”.

Повний текст програми підготовки та тренінгів розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка”.

Після закінчення підготовки суддям, які її пройдуть, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.