Національна школа суддів України

Психологічна адаптація суддів та працівників апаратів судів до роботи у воєнний час

30 березня 2022 року Національна школа суддів України провела для суддів та працівників апаратів місцевих та апеляційних судів у програмі “Zoom” семінар “Психологічна адаптація суддів та працівників апаратів судів до роботи у воєнний час”.

Навчальний захід організовано та проведено спільно відділом підготовки суддів, Дніпровським і Одеським регіональними відділеннями Національної школи суддів України.

Вітальними словами онлайн-семінар відкрили начальник відділу підготовки суддів Іван Балаклицький, який зокрема зазначив, що Національна школа суддів України продовжує проводити навчальні заходи (одноденні та дводенні семінари), які допоможуть суддям та працівникам апаратів судів при здійсненні ними правосуддя у режимі воєнного стану, директор Дніпровського регіонального відділення Олександр Мартиненко ознайомив учасників з темою та програмою заходу та директор Одеського регіонального відділення Володимир Пироговський. Також Іван Балаклицький детально зупинився на низці заходів, які будуть проведені у найближчий час.

Модераторами заходу були директор Дніпровського регіонального відділення Олександр Мартиненко та заступник директора Володимир Поплавський.

Враховуючи, що захід направлений на поглиблення знань та навичок суддів та працівників апаратів судів у використанні захисних механізмів при сприйманні новин про воєнні події; засобів психо-соціального відновлення особистості та наданні медичної допомоги при пораненні уламками чи внаслідок обстрілу до викладання запрошено заступника начальника відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів, доктора психологічних наук Андрія Маслюка та начальника Департаменту організації безпеки життєдіяльності ВГО Українська Служба Порятунку, сертифікованого тренера з навчання населення навичкам надання домедичної допомоги Івана Павлишина.

Корисною для слухачів була інформація Івана Павлишина щодо дій під час сигналу тривоги в умовах воєнного стану, наданні першої домедичної допомоги.

Зацікавила слухачів інформація та практичні поради Андрія Маслюка стосовно психологічної адаптації до роботи в умовах воєнного стану.

У ході семінару слухачі мали можливість обговорити актуальні питання, обмінятися думками щодо висвітлених тем та практичного застосування рекомендацій і порад лекторів.

Після завершення заходу проведено анкетне опитування учасників щодо якості та корисності проведення семінару.

Також, кожний слухач, який приймав участь у навчанні, отримає електронний Сертифікат Національної школи суддів України.

Повний текст програми періодичного навчання розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України.