Національна школа суддів України

Психологічна рівновага в діяльності співробітників Служби судової охорони

8 жовтня 2020 року в місті Києві Національна школа суддів України провела семінар–практикум для співробітників Служби судової охорони.

Вітальними словами заняття відкрив начальник відділу спеціальної підготовки Олександр Гашицький, акцентувавши увагу на аспектах діяльності Національної школи суддів України та обґрунтувавши актуальність теми цього семінару–практикуму для діяльності працівників системи правосуддя.

Андрій Маслюк, заступник начальника відділу науково–методичного супроводження психологічної підготовки суддів ознайомив слухачів з тим, як люди взаємодіють між собою, які психологічні особливості та закономірності впливають на їхнє спілкування. Він також розповів про причини, що можуть бути підставою для  ускладнення та переривання комунікацій.

У ході семінару–практикуму було розглянуто типи поведінки відвідувачів відповідно до їх мотивів, а також надано рекомендації представникам охорони про доцільні способи поведінки у відповідних випадках.

Особливу увагу слухачів і слухачок було звернуто на обговорення питань про необхідність попередження конфліктних ситуацій і збереження психологічної рівноваги та стійкості в житті. Для наочності  вивчення таких питань було продемонстровано підготовлені відеоролики.