Національна школа суддів України

Психологічні аспекти спілкування з неповнолітніми особами в суді

20 листопада 2019 року в Києві Національна школа суддів України провела засідання групи розробників навчального курсу для суддів “Психологічні особливості спілкування з малолітніми/неповнолітніми учасниками судового процесу”.

На засіданні було окреслено актуальні питання щодо психологічних аспектів спілкування з малолітніми/неповнолітніми особами під час судового процесу та затверджено програму тренінгу, а також доопрацювано  підготовлені лекційні та практичні матеріали.

Даний курс розробляється з метою розвитку суддівських компетенцій (знань, навичок, цінностей) щодо ефективної взаємодії з малолітніми/неповнолітніми учасниками судового процесу. Його апробація відбудеться 21 листопада 2019 року.

До групи розробників курсу та викладачів тренінгу увійшли судді Валерія Бабко, Марія Дмитрієва, Лілія Симаченко, Інна Плахтій, директор курсу, начальник відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Ганна Савченко, заступник начальника Андрій Маслюк та головний спеціаліст-психолог цього відділу Анжеліка Фарафонова, а також  заступник начальника відділу міжнародного співробітництва Вікторія Семенюк.