Національна школа суддів України

Психологічні особливості діяльності керівників структурних підрозділів

4–6 березня 2019 року в місті Києві Національна школа суддів України проводить підготовку начальників та заступників начальників структурних підрозділів апаратів місцевих та апеляційних судів Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської, Чернігівської областей та міста Києва.

У перший день підготовки провідний науковий співробітник відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України, кризовий психолог, фахівець із травмафокусованої психотерапії Надія Голембієвська проведе тренінг, на якому присутні зможуть оволодіти навичками ефективного спілкування у професійній діяльності працівників апарату суду з урахуванням особливостей спілкування основних комунікативних компетенцій, властивих працівникам апаратів судів. Під час виконання практичних вправ та роботи з кейсами учасники опанують основні механізми адаптації до професійної діяльності, вивчать техніки самоопанування і психо-емоційної саморегуляції, оцінки власних комунікативних компетенцій.

Пізнавальним та актуальним буде виступ заступника Голови Державної судової адміністрації України Сергія Чорнуцького щодо використання електронного суду, особливостей та проблемних питань запровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Про проблемні питання організації роботи служби персоналу в судах в умовах реформування судової системи учасникам розповість начальник відділу по роботі з персоналом Національної школи суддів України Олег Цимбалюк.

Інтерактивну лекцію з мистецтва правового письма та процесуального документування і нових стандартів судово-процесуального документування проведе  головний науковий співробітник відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України Оксана Кабиш.

Про особливості застосування в судовій системі законів України “Про звернення громадян” та “Про доступ до публічної інформації” учасники дізнаються з виступу начальника відділу звернень та надання публічної інформації секретаріату Касаційного цивільного суду апарату Верховного Суду Олексія Ніколенка.

Надзвичайно пізнавальним та цікавим буде тренінг “Застосування антикорупційного законодавства щодо державних службовців органів судової влади”, який проведе професор кафедри парламентаризму та політичного менеджменту Національної академії державного управління при Президентові України, кандидат юридичних наук, доцент Ростислав Марчук. Учасники підготовки дізнаються про особливості роботи системи електронного декларування, типові помилки, що трапляються під час заповнення  декларацій, ризики притягнення державних службовців до відповідальності, отримають роз’яснення НАЗК із проблемних питань заповнення декларацій та опрацюють у практичних вправах судову практику щодо притягнення осіб до відповідальності за правопорушення у сфері корупції.

Також керівники структурних підрозділів судів матимуть можливість подискутувати з викладачами, проявити себе під час виконання практичних вправ та отримати відповіді на актуальні запитання від досвідчених викладачів та тренерів.