Національна школа суддів України

Психологічний клімат у колективі

30 вересня 2021 року Національна школа суддів України провела онлайн–семінар для працівників апаратів місцевих та апеляційних судів на тему “Психологія відносин у колективі. Тактики виходу із конфліктних ситуацій. Міжособистісна взаємодія у колективі апарату суду. Особисті кордони”. 

Захід відкрила директорка Львівського регіонального відділення Оксана Польна, розповіла про те, наскільки важливо мати сприятливий психологічний клімат у колективі і як сильно він впливає на продуктивність та стан здоров’я кожного.

Для проведення заходу запрошено заступника начальника відділу науковометодичного супроводження психологічної підготовки суддів Андрія Маслюка та психологиню цього відділу Анжеліку Фарафонову.

Андрій Маслюк поспілкувався з учасниками про психологічні особливості вирішення конфліктів у професійній діяльності працівників апаратів судів. Анжеліка Фарафонова розповіла слухачам про засоби комунікативної компетентності для ефективної взаємодії працівників апаратів судів.

На семінарі працівники апаратів місцевих та апеляційних судів вдосконалили свої вміння спілкування з колегами задля підтримання позитивного психологічного клімату в суді, обговорили варіанти розв’язання конфліктів та непорозумінь. Також виконали практичні завдання та поділилися результатами роботи.